Légy profi kereskedő!

Feb 2, 2016 at 18:13 o\clock

Tőzsdei alapfogalmak

Stop-loss: Ha a tőzsdén pozíciót nyitunk, mindig előre meg kell határozni egy szintet, melyen zárjuk veszteséges pozíciónkat. Ez a szint a nyitott pozícióhoz méretéhez képest általában 2-5 % közt szokott mozogni.

Money management:

Ahhoz, hogy sikeresen tudjunk kereskedni a tőzsdén nélkülözhetetlen, hogy megfelelően tudjuk menedzselni a kereskedésre fordított pénzünket, ezáltal elkerülhetjük azt, hogy komoly veszteséget generáljunk.

Legfontosabb részei:

2 % -os szabály használata

Megfelelő méretű pozíciók felvétele

Reális legyen a hozam/kockázat arány

Veszteség limitek bevetése

 

A gyakorlott iránykereskedő tőzsdés egy pozícióval soha nem kockáztat többet, mint a tőkéje 2 %-a. Mielőtt megnyitja azt, előre meghatározza a célárat, valamint a stop árat. Akkor érdemes nyitni, ha a hozam valószínűsége minimum 2x akkora, mint a lehetséges veszteség.

 

Befektetési stratégia:

 

A tőzsde világában ez alatt viselkedésmódokat, valamint eljárások gyűjteményét értjük, melyekkel a befektető kialakítja a befektetési portfólióját.  Vannak olyan kereskedők, akik profitmaximalizálásra törekszenek, így kockázatosabb befektetési lehetőségeket keresnek, mások pont ellentétesen kockázat minimalizálásra törekszenek. A legtöbb tőzsdei kereskedő próbálja megtalálni az „arany középutat”. A passzív stratégiák esetében a brókerköltség minimalizálása az egyik fő cél, míg az aktív stratégia esetében a lehető legnagyobb profitot szeretnék elérni.

 


 Kereskedési stratégia: /ITT megismerhetsz egy valóban működő stratégiát!/

Ez egy előre definiált szabálygyűjteményt jelent, melyeket döntések meghozatalához használnak fel. Egyik fő célja az érzelmek kizárása. Az előre definiált kereskedési stratégiát lépésről-lépésre be kell tartani. Ezek a stratégiák a múltbéli események elemzése alapján jönnek létre,  –backtesting- vagy éles piacon való teszteléssel – forward testing-.

Feb 2, 2016 at 18:12 o\clock

Milyen kockázatai vannak az opciókereskedésnek?

Ha úgy döntünk, hogy a jövőben opciókkal szeretnénk kereskedni, fontos tisztázni, hogy két különböző stratégia létezik opciókereskedésnél:

Az idő múlása ellenünk van:

Ebben az esetben a pozíciónk értéke csökken, ahogy telik az idő. Ez akkor szokott problémát jelenteni, ha opciót vásárolunk. Ilyenkor a gyors elmozdulás hoz számunkra profitot, ha az abba az irányba fog elindulni, amire előzőlegesen fogadtunk. Ennek a stratégiának az az előnye, hogy kis pénzbefektetéssel viszonylag nagy profitot tudunk termelni. Ez akár napi 30-50 %-ot is jelenthet. Természetesen ez hatalmas kockázattal jár. Mint kezdő nagyon nehéz eltalálni, hogy melyik irányba fog mozogni az árfolyam, nem beszélve arról, hogy az is lényeges, hogy az milyen gyorsan teszi meg azt. Annak az esélye, hogy ez mind összejön 20-30 %. Több mint valószínű, hogy az első 3 kereskedésed negatívban fog zárni. Hónapokig is gyakorolhatod ezt a stratégiát demo számlán, később mikor már élesben fogsz kereskedni sem fogod tudni kizárni érzelmeidet. Nem lehet figyelmen kívül hagyni a tőzsdepszichológiai tényezőket. (Pl. emberi tulajdonság, hogy ragaszkodsz a pénzedhez.) Ez akár a számlád teljes sztornózásához vezethet. Ez a kereskedési stratégia nem ajánlott kezdőknek. A „bölcs s okos, tapasztalt” tőzsdeoktatók szívesen ajánlják ezt, hisz hatalmas profittal kecsegtetnek, azonban sokkal érdemesebb egy biztonságosabb és kiegyensúlyozott stratégiát alkalmazni...

Az idő múlása velünk van:

Ebben az esetben az, hogy telik az idő, számunkra nyereséget termel. Ilyenkor mi írjuk ki az opciót, ha oldalazik a piac, vagy csak lassú elmozdulást produkál az, akkor vagyunk nyereségesek. Ezzel havonta 3-12 % profitot lehet biztonságosan kitermelni. A gyakorlás ebben az esetben is elengedhetetlen természetesen.  Ebben az esetben két hónap demozás és ugyanennyi éles számlán történő gyakorlás elegendő ahhoz, hogy a kereskedésünk 95 %-ban nyereséges legyen. Az érzelmek kontrollálása sokkal egyszerűbb lesz. Ha a rosszabbik esetet nézzük, havi 3 %-os elmozdulás is éves szinten kamatos kamattal 42.6 %. Bőven több mint a bankok által nyújtott éves 6-8 %. Ha ezt a stratégiát fél évig gyakorlod éles számlán elérhetővé válik a havi 12 % profit. Ez több odafigyelést igényel, de ez éves szinten 290 % profitot jelent, ami majdnem az induló tőkéd négyszerese…


Ha felkeltettem az érdeklődésed IDE kattintva elindulhatsz a sikeresen tőzsdeguruvá válás útján.

Feb 2, 2016 at 18:11 o\clock

Mik egy igazi, profi tőzsdés ismérvei?

1.       Folyamatosan, aktívan kereskedik a saját befektetett pénzével.

2.       Ha szeretnéd, ezt egy éles tőzsdei számlával alá is tudja támasztani, meg tudja mutatni legalább az utolsó 100 kereskedését, ami összességében profitban van és ez a profit meghaladja a bankok által nyújtott kamatok legalább tízszeresét.

3.       Mindegy számára, hogy éppen milyen hangulat uralkodik a piacon, minden körülmények közt tud profitot csinálni. Teljesen mindegy, hogy éppen válság van, vagy éppen egekben a különböző árfolyamok részvénye.

4.       Ha szeretné, meg tud élni a tőzsdén keresett pénzéből, nincs szüksége más bevételi forrásra.         

 

a     Ha szeretnél látni egy olyan weboldalt, akinek szerkesztője pont ilyen kattints ide

Dec 15, 2015 at 10:30 o\clock

Befektetett tőkénkből csináljunk havi 15 %-ot!

Ha valamilyen szinten kapcsolatba kerültél már a tőzsdével, lehet, hogy akár részt is vettél már aránytalanul drága tőzsdetanfolyamokon, ahol azt hitted, hogy megtaláltad az aranytojást tojó tyúkot, azonban ha már végigültél sok órányi okoskodást, és most ezt a cikket olvasod lehet, hogy még sem kaptad meg a megfelelő tudást…

Lehet rájöttél, hogy ennek nincs értelme, az itt elhangzottakból sosem lesz rendszeres havi szintű bevételed a tőzsde segítségével. A hatalmas összegek megkeresése mellett sokkal fontosabb, hogy folyamatos, biztonságos, stabil bevételt tudjunk elérni. Gondolom benned is megvan a félelem, hogy az aktuális gazdasági helyzet nem kecsegtet túl jó nyugdíjakkal, egyéb juttatásokra meg már most sem nagyon lehet számítani. Mennyivel jobb érzés az, ha tudod magadról, hogy képes vagy magad előteremteni azt az anyagi biztonságot, melyre neked, vagy akár egész családodnak szüksége van.

Ezért érdemes a tőzsdét, és azon belül egy megbízható stratégiát megtanulni.

Fiatalon lehet megszerezni azt a jövedelmet, amiből később a jövőt kell megalapozni. Ezeket a bevételeket kell a legoptimálisabban befektetni, úgy, hogy az a nyugdíjas években is anyagi biztonságot tudjanak nyújtani.

Egy átlag magyar fizetésből nagyon keveset lehet a saját “nyugdíj alapba” félre tenni, ezért érdemes a tőzsdén befektetni. Itt ugyanis nem kell orbitálisan nagy összegeket lekötni. Pont elég, ha megtanulod azt, hogy hogy csinálj 2 % 4% 10% vagy akár sokkal több %-os profitot, ezt ötvözöd a kamatos kamat erejével, és máris egy jól jövedelmező befektetést találtál.


A legfontosabb tehát, hogy a birokunkban legyen az a tudás, amivel elkezdhetünk minimális kockázat mellett kereskedni, nem az a fő cél, hogy két hónap alatt milliomosok legyünk, hisz nincs az a pénzt, amit ne lehetne elkölteni, hanem, hogy képesek legyünk folyamatosan pénzt csinálni. És ez hogy lehetséges? A választ a tozsdeguru.com-ról megtudhatod! :

Dec 15, 2015 at 10:28 o\clock

Ki a gazdag szerinted?

Gazdagnak mondhatja-e az magát akinek sok a fizetése? Vagy esetleg az, akinek sok pénze van a bankban? Vagy esetleg az aki nagy vagyonnal rendelkezik? Ki is valójában a gazdag ember?

Sok, magát gazdagnak jellemző ember van, aki momentán egy jó állásban van, viszonylag magas fizetést kapnak, az átlagnál többet utazhat, nagy háza van, új autója stb. Amíg az a bizonyos álom állás megvan addig ez mind szép és jó. De azért mindenkiben benne van a félelem, hogy jön egy új felettes, aki már nem tart igényt rá, és ezzel oda minden vagyon, amit abból lehetett finanszírozni.

Úgy gondolom, hogy a gazdagságot más szemszögből kell megközelíteni. Ott kezdődik, hogy félelem nélkül lehet élni, nem kell nap mint nap azon aggódni, hogy mikor veszítem el az állásom. Tudom, hogy nem kell félnem a veszteségtől, mert egy olyan tudás birtokában vagyok, hogy azt bármikor újra megszerezhetem. Képes vagyok újra és újra pénzt teremteni.

Összegezve tehát az igazi gazdagság a tudásban rejlik, az, hogy mekkora összeg van a bankszámlánkon, pénztárcánkban, csak a meglévő tudásunknak köszönhető.

Én pontosan ilyen gazdag ember szeretnék lenni, ennek a tanulásnak az útján vagyok, hogy bármikor képes legyek pénzt teremteni. Ezt a tudást te is megszerezheted, ha szeretnél többet megtudni erről, kattints ide
!